Rots en Water

Rots & Water algemeen


Rots en Water is een sociale competentietraining, ontwikkeld door Freerk Ykema. Het programma richt zich op jongeren uit alle opleidingsniveaus, inclusief het buitengewoon onderwijs.


Deelnemers leren hoe ze met elkaar kunnen samenwerken, samen spelen en samen leven. Rots en Water heeft als doel de zelfbeheersing, het zelfvertrouwen, de zelfreflectie en de communicatieve en sociale vaardigheden te versterken.


Vzw de Troon organiseert enkel opleidingen voor professionelen. Deze opleidingen worden gecoördineerd door het Rots en Water Instituut Nederland.


Er is ook een “Rots en Water” - aanbod voor kinderen, jongeren, scholen en  voorzieningen.  Meer info kan u terugvinden op de volgende website: www.sjanstrainingen .

KALENDER


3-daagse Rots en Water training


Doelgroep
Hulpverleners en onderwijzers

Datum
3, 4, 5 november 2020

Tijdstip
8u30 tot 17u15
Locatie
Herzele (CC Steenoven)

Prijs
€ 690,-


FORMULES ROTS EN WATER

De driedaagse Rots en Water basistraining.


Inhoud

De driedaagse Rots & Water training is de enige training die deelnemers opleidt tot gecertificeerde Rots & Water trainers. Deze training geeft een uitgebreid en volledig inzicht in de Rots & Water methodiek.  Deelnemers die de volledige driedaagse Rots & Water training hebben gevolgd ontvangen een certificaat. Het beperkt zich tot het lesgeven aan jongeren en volwassenen maar is nadrukkelijk geen accreditatie voor het verzorgen van een Train The Trainer cursus. Er zijn geen toelatingscriteria voor deelname aan de cursus. De driedaagse basistraining wordt voornamelijk gevolgd door leerkrachten, leerlingbegeleiders, zorgcoördinatoren, directie, hulpverleners, therapeuten, kindercoaches, straathoekwerkers,  enz.Praktisch

R&W open basistraining
De deelnameprijs bedraagt 690 euro per persoon(België). De kosten zijn inclusief het Rots&Water boek, een usb met basisoefeningen en ondersteunende filmpjes, koffie/thee en lunch.

 

Incompany training
Een training op locatie wordt gepresenteerd bij een minimum aantal van 15 deelnemers. Prijs op aanvraag.

De tweedaagse training “Rots en Water Basisschool”


Inhoud:

Deze training en bijbehorend, gelijknamig boek is goud waard in handen van ieder schoolteam. Door te investeren in de de sociaal-emotionele ontwikkeling van alle leerlingen vanaf de tweede kleuterklas kan je als team pestgedrag voorkomen en efficiënt aanpakken.

Al spelenderwijs leren kinderen van de basisschool met elkaar samen te spelen en samen te werken. Juist door de ontwikkeling van positieve, sociale competenties wordt een belangrijke basis gelegd voor een positief leer- en speel klimaat.


Praktisch
R&W Basisschool open training
De deelnameprijs bedraagt 470 euro. De kosten zijn inclusief het Rots&Water boek, koffie/thee en lunch.

Datum: nog te bepalen


Incompany training
Een training op locatie wordt gepresenteerd bij een minimum aantal van 15 deelnemers. Prijs op aanvraag.